Werkwijze / Stappenplan bij een Bike Protection behandeling

Allereerst wordt een fiets netjes schoon aangeleverd.

 

Vervolgens starten wij met het volledig reinigen van de lak, wielen, naven cranks enz. 

Dit reinigen gebeurt door onze eigen ontwikkelde werkwijze hoe wij vinden dat een lak en resterende onderdelen t.b.v. van de behandeling grondig gereinigd hoort te worden.

Bij matte fietsen is dit reinigingsproces extra belangrijk en neemt het daardoor ook meer tijd in beslag! 

 

Bij glans lakken gaan we verder naar het polijsten van de lak. Heeft u nu een nieuwe of een gebruikte fiets, in beide gevallen zult u versteld staan wat wij kunnen met ons polijstsproces.

Het polijstproces

Dit is een nauwkeurig en precies proces waardoor we de lak reinigen en glad maken. Met dit proces halen we ook lichte beschadigingen aan het oppervlak weg. 

Zoals eerder aangegeven zult u versteld staan van het resultaat!

Zie de voorbeelden hieronder VOOR en NA

(de lampen mogen vanuit het hart niet naar buiten stralen als het polijstsproces goed is gegaan)

Beschadigingen bijwerken

Voordat we gaan coaten zijn er soms nog extra wensen vanuit de klant. Dit zijn meestal opties die tegen een vooraf overlegde meerprijs kunnen worden afgesproken.

 

1 van onze specialiteiten is het bijwerken van beschadigingen. We kunnen een beschadiging niet weer nieuw maken... helaas. Bij heel veel beschadigen kunnen wij wel een hele verbetering aanbrengen. Meestal halen we wel 80% verbetering of zelfs meer. Zie hieronder een voorbeeld. 

XPEL zelfhelende protectiefolie 

Zoals hieronder te zien is kan de klant ook kiezen voor de extra optie om de fiets beter te beschermen op bepaalde punten. Neem de bovenbuis waarop vaak gezeten wordt als er even wordt gewacht. Neem de Chainstay waar vaak lelijke originele stickers geplakt zijn (of helemaal niet). Of waar de chainstay een onderdeel van uit maakt ... de achterbrug waar vaak een schoen langs schamt. Wij brengen dan op die plekken speciale XPEL beschermfolie aan. Deze is dun, nagenoeg onzichtbaar (zoals wij deze proberen aan te brengen). Xpel beschermfolie is supersterk en wordt op speciale auto's gebruikt als steenslagfolie. Bij fijne krasjes is deze zelfhelende middels warmte!

Al deze beschermfolie is custom made en wordt in overleg met de klant gemaakt en aangebracht.

Coating OPTI-COAT PRO

 

Vervolgens gaan we de fiets coaten met onze speciale ceramische coating. Onze basislaag bestaat altijd een permanente ceramische coating (Opti-Coat Pro) die een verbinding (crosslinking) met de lak, carbon, hars... aangaat zodat er een laag ontstaat die verbonden is en NIET als een extra laag bovenop wordt aangebracht.

Heel simpel gezegd lassen wij de coating en wat in veel andere gevallen gebeurt (neem glas coating) wordt een laag gelijmd.

LASSEN - LIJMEN

U mag zelf invullen wat u sterker lijkt/vind 

Nadat we alles met de hand hebben gecoat. Waar we dus met de handen en vingers bij kunnen gaan we aan de slag met Airbrush om de moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken zodat ook deze gecoat worden.

 

Neem bijvoorbeeld de naven, bottom bracket, rondom de remklauwen, rondom veerpoten of achtervering enz...

 

Wij doen altijd ons best om maximaal te coaten.

 

In veel gevallen wordt de Bike Protection 2 gekozen. We merken dat je dan ook als klant wat extra profijt hebt van het hyfdrofobische effect en natuurlijk de extra bescherming. 

Bike Protection 2 bestaat uit 2 lagen met als basislaag zoals hierboven beschreven en een 2e finish laag.

Zie hieronder een belangrijk voordeel van voor en na de behandeling. Zo zie je wat de coating op het materiaal doet.

PARELTJES 

Wanneer de behandeling klaar is wordt de klant geïnformeerd hoe de fiets te onderhouden middels onze eigen producten, maar ook met zijn eigen producten als de klant daarvoor kiest.

Wij willen altijd open en eerlijk communiceren en dat is ons streven naar de klant. 

 

Onze producten zijn te koop in onze webshop

 

Wanneer de fiets wordt opgehaald dan zit er ook altijd een ondertekend certificaat van ons bij!