Home » Stappenplan

Stappenplan bij een bike protection behandeling

Voordat we beginnen aan ons stappenplan hebben we meestal contact gehad met de eigenaar of de leverancier van de fiets. Hier worden een aantal afspraken gemaakt m.b.t. de behandeling en welke behandeling. Alles kan en wordt bij ons op wens van de klant gedaan.

Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt - Wanneer te behandelen en wanneer klaar.

 

Stap 1 

Fiets staat gepland en wordt ruimschoots schoon voor de tijd aangeleverd

 

Stap 2 

Starten met het opnieuw schoonmaken van de fiets totdat wij alles behandeld hebben en zeker van onze zaak zijn

 

Stap 4 

Dit is soms een tussenstap - Aan de hand van de klant zijn eis, zijn wensen en budget doen we handelingen aan de fiets die nog moeten gebeuren. Dit kan bijvoorbeeld het wegwerken van krassen zijn. Het in topstaat brengen van de lak. Diverse ander beschermingsmiddelen aanbrengen of eventuele andere onderhouds kwesties of wensen die de klant wenst door gedaan te hebben.

 

Stap 5 

Vervolgens gaan we de gehele fiets Paint preppen. Dit is het vetvrij maken van de lak en zorgen dat de lak 100% klaar is voor het coating proces.

 

Stap 6 

De keuze van de klant qua coating wordt dan aangebracht. Dit doen we op 2 manieren. Dit gebeurt door middel van airbrush (vooral de moeilijk bereikbare plaatsen) of met de hand.

Coating van de behandeling Bike Protection 2 en 3 kan alleen maar door een specialist aangebracht worden. Coating van ons Bike Protection 1 behandeling is ook los te koop en kunt u als klant ook zelf aanbrengen als u de juiste werkmethode volgt.

 

Stap 7

De fiets staat klaar om gehaald te worden. Het is belangrijk om de dag zelf van aanbrengen de fiets niet te gebruiken. Dan kan de coating zijn eerste hardheid netjes opbouwen door natuurlijke droging. Daarna de fiets het liefst de eerste week alleen maar afspoelen wanneer het echt nodig is en dan alleen nog maar afspoelen en niet met borstels of doeken erop.