Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen "glas" en "keramische" coating 

NIET ALLE COATINGEN ZIJN HETZELFDE!! 

Lees hier de verschillen:

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen Opti-Coat Pro en de veelvuldig aangeboden glascoatings. We zullen het hier toelichten met een scheikundige blik, ondanks dat er enkele scheikundige benamingen worden gebruikt zal het voor een ieder goed te begrijpen zijn.

LEES MEER ... https://opti-coat.nl/verschil-silicon-carbide-coating-en-glascoating/

 

Kan de coating op matte / carbon aangebracht worden?

De coating kan zeker op Matte Carbon aangebracht worden. Matte lak/carbon heeft sowieso een open structuur (open poriën) waardoor deze vele malen makkelijker vuil worden en water en vuil vele malen moeilijker te verwijderen is. Wanneer de coating is aangebracht zitten de poriën dicht en gaat het water en vuil vele malen makkelijker eraf - onder het rijden ketst er al veel af doordat het contact oppervlak is veranderd.

Bij matte fietsen heeft het zijn beste uitwerking. 

 

Wordt het matte dan niet glanzend?

Nee. Het matte zal niet gaan glanzen. De originele kleur van het matte krijgt zijn oorspronkelijke luxe matte uitstraling weer terug die vele malen egaler is als dat u gewend bent. Dit geeft de fiets een echte boost!

 

Heeft het zin om dit bij een 2e hands fiets te doen?

Als u, uw fiets waardeert en of u een hekel aan schoonmaken heeft dan heeft een coating altijd een voordeel. 

Ten eerste: beschermd de coating uw lak (dus ook carbon). Aan de hand van de diverse coatingen die aan te brengen zijn, zijn er gradaties in bescherming en aanwezigheid. De PRO+ staat bijvoorbeeld bekend om zijn extreem hoog kras bestendigheid en zijn gigantische hydrofobische effect! 

Ten tweede: Doordat we uw fiets gaan coaten wanneer die schoon is, zal de fiets ook altijd makkelijk schoon blijven of zeer makkelijk te wassen zijn!

 

Hoe lang blijft de coating zitten?

We hebben 2 type behandelingen die we aanbieden.

De basis laag Opti-Coat Pro blijft als bescherming permanent aanwezig (mits juist wasonderhoud)!

 

Hoe onderhoud ik mijn fiets na een behandeling van The Bike Protector?

Wassen direct na de rit:

Afspoelen direct na de rit is het beste en het simpelst. Je kunt de fiets na de rit op diverse manieren afspoelen. Met een waterstraal, met een sproeikop of met de hoge druk (wel op gepaste afstand van de lagers)

Na het afspoelen de fiets drogen met een microvezeldoek

 

Wassen 1x in de maand (of na behoefte qua smerigheid):

Fiets afspoelen. Hierdoor is het meeste grove vuil weg en zal het overige lekker weken. Vervolgens insprayen met onze BIKE CLEANER (of uw eigen reiniger). Dit een minuutje laten intrekken (niet laten opdrogen)

Afspoelen met water en vervolgens de fiets drogen met een microvezeldoek (Tip! Gebruik onze Opti-seal tijdens het drogen)

 

Grote wasbeurt met onze complete was- droog pakket:

Emmer water (2 tot 3L) met een scheutje No-Rinse klaarzetten inclusief de blauwe wasdoek.

Starten met de fiets afspoelen met een waterstraal - Vervolgens de fiets inspuiten met BIKE CLEANER en 1 minuutje laten weken (niet laten opdrogen) - Kortstondig naspoelen met een waterstraal - Wassen met de blauwe wasgoed en regelmatig reinigen in de emmer met No-Rinse - LET OP!! Drogen met de zwarte microvezeldoek (en NIET afspoelen). Drogen met Opti Seal is echt een aanrader!

 

Tijd die je hiervoor nodig hebt varieert van 5 tot 10 minuten