Home » FAQ

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen "glas" en "keramische" coating 

NIET ALLE COATINGEN ZIJN HETZELFDE!! 

Lees hier de verschillen:

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen Opti-Coat Pro en de veelvuldig aangeboden glascoatings. We zullen het hier toelichten met een scheikundige blik, ondanks dat er enkele scheikundige benamingen worden gebruikt zal het voor een ieder goed te begrijpen zijn.

LEES MEER ... https://opti-coat.nl/verschil-silicon-carbide-coating-en-glascoating/

 

Kan de coating op matte / carbon aangebracht worden?

De coating kan zeker op Matte Carbon aangebracht worden. Matte lak/carbon heeft sowieso een open structuur (open poriën) waardoor deze vele malen makkelijker vuil worden en water en vuil vele malen moeilijker te verwijderen is. Wanneer de coating is aangebracht zitten de poriën dicht en gaat het water en vuil vele malen makkelijker eraf - onder het rijden ketst er al veel af doordat het contact oppervlak is veranderd.

Bij matte fietsen heeft het zijn beste uitwerking. 

 

Wordt het matte dan niet glanzend?

Nee. Het matte zal niet gaan glanzen. De originele kleur van het matte krijgt zijn oorspronkelijke luxe matte uitstraling weer terug die vele malen egaler is als dat u gewend bent. Dit geeft de fiets een echte boost!

 

Heeft het zin om dit bij een 2e hands fiets te doen?

Als u, uw fiets waardeert en of u een hekel aan schoonmaken heeft dan heeft een coating altijd een voordeel. 

Ten eerste: beschermd de coating uw lak (dus ook carbon). Aan de hand van de diverse coatingen die aan te brengen zijn, zijn er gradaties in bescherming en aanwezigheid. De PRO+ staat bijvoorbeeld bekend om zijn extreem hoog kras bestendigheid en zijn gigantische hydrofobische effect! 

Ten tweede: Doordat we uw fiets gaan coaten wanneer die schoon is, zal de fiets ook altijd makkelijk schoon blijven of zeer makkelijk te wassen zijn!

 

Hoe lang blijft de coating zitten?

We hebben 3 type coatingen die we aanbieden.

Bescherming begint vanaf 2 jaar tot permanent aanwezig!

 

Hoe onderhoud ik mijn fiets na een behandeling van The Bike Protector?

Wassen direct na de rit:

Wassen direct na de rit is het beste en het simpelst. Je kunt de fiets na de rit op diverse manieren afspuiten. Met een waterstraal, met een sproeikop of met de hoge druk (wel op gepaste afstand van de lagers)

Wassen 1x in de zoveel tijd:

Was emmer klaar maken met een scheutje van onze No-Rinse incl. microvezelhandschoen of zachte handborstel.

Vervolgens fiets nat/af- spuiten. Hierdoor is het meeste grove vuil weg en zal het overige lekker weken. Vervolgens insprayen met onze PowerClean 1:3. Dit een minuutje laten intrekken.

Fiets wassen met washandschoen/handborstel. Regel matig spoelen met het water uit de emmer tot de fiets nagenoeg schoon is (geen zorgen … deze producten zijn ontwikkeld dat het bij juist gebruik niet krast)

Niet na spuiten met gewoon water (zo is dit wasproces ontwikkeld / bedoeld)

Het kan geen kwaad om wel te doen, maar het is overbodig.

Drogen:

Drogen doe je met een microvezeldoek of een microvezel droogdoek. Gewoon droogwrijven.

Wil je het helemaal correct doen dan spuit je een paar keer met onze Opti-Seal in de droogdoek en vervolgens wrijf je de fiets droog/schoon (als je de fiets verdeeld in 3 delen (voor-midden-achter) qua inspuiten van de doek middels 2 à 3 spraytjes.

Totale werktijd tussen de 5 à 10 min.